PIRINI PIŠKOTI

27. 12. 2023

 

Ričet s prekajenim mesom

18. 12. 2023

 

Jabolka z orehi in medom

28. 11. 2023

 

Ajdov kruh z orehi in medom

13. 11. 2023

 

Rahli zdrobovi žličniki (knedlčki)

23. 10. 2023

Rahli in puhasti 'knedlčki', ki se kar stopijo v ustih – zdrobovi žličniki so prav gotovo ena najbolj priljubljenih jušnih zakuh. A čeprav se zdijo preprosti, se pogosto zgodi, da nam ne uspejo, saj so pretrdi ali pa razpadejo. Ključ do popolnih domačih zdrobovih žličnikov se skriva v razmerju sestavin 1 – 3 – 6. To pomeni, da za eno jajce uporabimo 30 gramov masla in 60 gramov pšeničnega zdroba.

Divjačinski golaž

16. 10. 2023

 

Piščančja juha

02. 10. 2023

 

Bučkini ocvrtki s feto

27. 09. 2023

 

Ribji fileji s paradižniki

11. 09. 2023

 

Stročji fižol v omaki

29. 08. 2023

 

Cvetačna kremna juha

07. 08. 2023

Cvetačna kremna juha je naravnost izvrstna. Za še večji užitek jo postrežemo s popečenimi kruhovimi kockami, česnovimi kruhki ali sirovimi palčkam.

ZELENJAVNI POLPETI

31. 07. 2023

 

Kremna rižota s panceto

12. 06. 2023

 

Melisina pita

05. 06. 2023

 

Špargljeva rižota

04. 05. 2023

 

VROČE PIRINE ŽEMLJICE

17. 04. 2023

 

Orehova potica iz polnovredne moke

04. 04. 2023

Brez potice pa ne gre...

 

 

Miške s skuto in zdrobom

21. 02. 2023

 

Pustni krofi

14. 02. 2023

 

Skutin narastek z jabolki

06. 02. 2023

 

JABOLČNA TORTA IZ PIRINIH KOSMIČEV

10. 01. 2023

 

 

Slika je simbolna