Frtalja z divjimi šparglji in bljuščem
11. 04. 2023
Sestavine:
- šopek divjih špargljev, bljušča
- 6 jajc
- sir
- piranska sol
- sveže zmlet poper
- drobnjak
Postopek:
Divje šparglje operemo in odstranimo morebiten olesenel spodnji del. Divjih špargljev ne lupimo. Kar se tiče olesenelega dela, je pa le-ta minimalen, pri divjih špargljih oz. pri svežih in mladih ga pa skorajda ni. Jajca z mešalnikom razžvrkljamo in vlijemo v pekač obložen s peki papirjem. Solimo, popramo, dodamo nariban sir in obložimo s šparglji. Frtaljo z divjimi šparglji pečemo v pečici na 220 stopinj nekje 8-10 minut. Odvisno od pečice. Po vrhu frtalje narežemo drobnjak, zraven se pa prileže tudi svež paradižnik.
Vir: 220stopinjpoševno