Pečena prosena kaša s sadjem in medom

20. 11. 2023

 

Sestavine:

*za 4 osebe

za pekač 17 x 27 cm.

  • 250 g prosene kaše
  • 800 ml  mleka
  • ščepec soli
  • 2 žlici medu
  • za pest nasekljanega suhega sadja (slive, marelice, brusnice)
  • naribano jabolko in hruška
  • žlička cimeta
  • lupinica bio limone
  • 2 jajci

Priprava:

Proseno kašo operemo in stresemo v lonec. Rahlo jo osolimo, dolijemo mleko in počasi kuhamo, dokler se ne zmehča. Jabolko in hruško olupimo in naribamo. Suho sadje nasekljamo. Pekač namastimo. Pečico vključimo na 180 stopinj. Kuhano proseno kašo malce ohladimo. Jajca ločimo in beljake stepemo v sneg. Kaši dodamo rumenjaka, med, sadje, cimet in limonino lupinico ter dobro premešamo. Na koncu vmešamo še beljakov sneg in vse skupaj razporedimo po pekaču. Pečemo okoli 40 minut. Ponudimo toplo ali hladno.

Vir: Teden slovenske hrane

Nazaj