Pečena prosena kaša s sadjem in medom
20. 11. 2023
Sestavine:
*za 4 osebe
za pekač 17 x 27 cm.
- 250 g prosene kaše
- 800 ml mleka
- ščepec soli
- 2 žlici medu
- za pest nasekljanega suhega sadja (slive, marelice, brusnice)
- naribano jabolko in hruška
- žlička cimeta
- lupinica bio limone
- 2 jajci
Priprava:
Proseno kašo operemo in stresemo v lonec. Rahlo jo osolimo, dolijemo mleko in počasi kuhamo, dokler se ne zmehča. Jabolko in hruško olupimo in naribamo. Suho sadje nasekljamo. Pekač namastimo. Pečico vključimo na 180 stopinj. Kuhano proseno kašo malce ohladimo. Jajca ločimo in beljake stepemo v sneg. Kaši dodamo rumenjaka, med, sadje, cimet in limonino lupinico ter dobro premešamo. Na koncu vmešamo še beljakov sneg in vse skupaj razporedimo po pekaču. Pečemo okoli 40 minut. Ponudimo toplo ali hladno.