Svinjski kotlet v čebulni omaki
13. 03. 2023
*za 4 osebe
Sestavine:
- 4 svinjski kotleti
- sol in poper (po okusu)
- 2 čebuli
- 3 stroke česna
- 2 žlici olja
- 3 žlice masla
- 1,5 dl vode ali jušne osnove
- 0,5 dl smetane za kuhanje
- 0,5 žlice nasekljanega svežega timijana
- svež peteršilj
Postopek:
- Svinjske kotlete operemo, osušimo ter začinimo s soljo in poprom. Olupljeno čebulo narežemo na rezine, česen pa drobno nasekljamo.
- V večji ponvi segrejemo olje in dve žlici masla ter na obeh straneh popečemo svinjske kotlete. Na vsaki strani jih pečemo od 3 do 4 minute. Ko se lepo obarvajo, jih predevamo na krožnik in pokrijemo.
- V ponev damo še preostanek masla in začnemo s praženjem čebule. Med mešanjem jo pražimo 10 minut, medtem pa postopoma zmanjšujemo temperaturo, da čebula lepo karamelizira.
- Dodamo česen in ga na hitro popražimo, nato pa prilijemo vodo (jušno osnovo) in smetano. Začinimo s timijanom, premešamo in v omako dodamo kotlete. Na nizki temperaturi kuhamo še 5 minut. Postrežemo z nasekljanim peteršiljem.
- Čas trajanja 30 minut.
Vir: Okusno.je