Piščančja juha

02. 10. 2023

 

Sestavine:

  • 1/2 piščančjih prsi (lahko katerikoli drug del mesa)
  • 1/2 manjše kolerabe
  • 1 korenček
  • 1 manjši krompir
  • 2 mini paradižnika
  • 1/2 čebule
  • 1 strok česna
  • brokoli
  • sveži drobnjak
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • žlica olivnega olja
  • cca 0,5 l vode

Postopek: 

Na olivnem olju najprej zlato popečemo na kockice narezana piščančja prsa. Dodamo narezano čebulo in jo skupaj s piščancem le toliko popražimo, da čebula postekleni. Čebule ne prepražimo preveč, ker bo potem težje prebavljiva. Dodamo na lističe narezan česen, korenček in ju na hitro popražimo ter zalijemo z vodo. Dodamo na kockice narezan krompir, kolerabico, paradižnik, sol, poper in kuhamo nekje 15 minut, oziroma dokler se krompir ne skuha. 

Zadnje 3 minute kuhanja dodamo sveži brokoli. Brokolija nikar ne razkuhajmo. Brokoliju je dovolj 2-3 minute kuhanja (saj ga lahko jemo tudi surovega) in če bo tudi v juhi še čvrst, vam garantiram, da ga bodo otroci z veseljem pojedli. 
Ko juho nadevamo v krožnik, po vrhu na drobno narežemo drobnjak.

Vir: 220stopinjpoševno

 

Nazaj