Piščančja juha
02. 10. 2023
Sestavine:
- 1/2 piščančjih prsi (lahko katerikoli drug del mesa)
- 1/2 manjše kolerabe
- 1 korenček
- 1 manjši krompir
- 2 mini paradižnika
- 1/2 čebule
- 1 strok česna
- brokoli
- sveži drobnjak
- sol
- sveže zmlet poper
- žlica olivnega olja
- cca 0,5 l vode
Postopek:
Na olivnem olju najprej zlato popečemo na kockice narezana piščančja prsa. Dodamo narezano čebulo in jo skupaj s piščancem le toliko popražimo, da čebula postekleni. Čebule ne prepražimo preveč, ker bo potem težje prebavljiva. Dodamo na lističe narezan česen, korenček in ju na hitro popražimo ter zalijemo z vodo. Dodamo na kockice narezan krompir, kolerabico, paradižnik, sol, poper in kuhamo nekje 15 minut, oziroma dokler se krompir ne skuha.
Zadnje 3 minute kuhanja dodamo sveži brokoli. Brokolija nikar ne razkuhajmo. Brokoliju je dovolj 2-3 minute kuhanja (saj ga lahko jemo tudi surovega) in če bo tudi v juhi še čvrst, vam garantiram, da ga bodo otroci z veseljem pojedli.
Ko juho nadevamo v krožnik, po vrhu na drobno narežemo drobnjak.
Vir: 220stopinjpoševno