JABOLČNA TORTA IZ PIRINIH KOSMIČEV
10. 01. 2023
Slika je simbolna
*model premera 26 cm
Sestavine:
- 100 g masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 250 g pirinih kosmičev
- 3 jajca
- 100 g rjavega sladkorja
- Žlico pirine moke
- sok pol limone
- 500 g naribanih jabolk s cimetom
Maslo raztopimo v ponvi, dodamo 100 g sladkor in pirine kosmiče ter rumeno prepražimo in ohladimo. Rumenjake stepemo s 100 g sladkorja, dodamo žlico pirine moke, ohlajene pirine kosmiče, in sneg beljakov. Narahlo premešamo. Dobro polovico testa stresemo v pomaščen in pomokan model, v preostalo pa zamešamo z naribanimi jabolki s cimetom ter stresemo po vrhu torte. Pečemo cca. 45 min pri 200°C.
Vir: ekološka kmetija Bezjak - Viktorija