Nadevana piščančja prsa z gorčičnim krompirjem

16. 08. 2023

 

Sestavine: 

  • 600 g piščančjih prsi,
  • 8 rezin mesnate slanine,
  • 500 g krompirja,
  • 1 žlica gorčice,
  • 1 čebula,
  • 1 jajce,
  • sol,
  • poper,
  • olje in
  • šop zelenega peteršilja.

Priprava: 

Oprani krompir skuhamo z olupki, kuhanega olupimo in z vilicami zmečkamo. Krompirju dodamo na olju prepraženo čebulo, gorčico, rumenjak, sol, malo popra in narezan peteršilj. Vse skupaj zmešamo v kompaktno maso.

Piščančja prsa narežemo na fileje, potolčemo in solimo. Krompirjevo zmes damo na piščančja prsa, zavijemo, od zunaj ovijemo z dvema do trema rezinama mesnate slanine. Zavijemo v alufolijo in v ponvi popečemo z vseh strani.

Vir: Začimbe in dišavnice

 

Nazaj