Nadevana piščančja prsa z gorčičnim krompirjem
16. 08. 2023
Sestavine:
- 600 g piščančjih prsi,
- 8 rezin mesnate slanine,
- 500 g krompirja,
- 1 žlica gorčice,
- 1 čebula,
- 1 jajce,
- sol,
- poper,
- olje in
- šop zelenega peteršilja.
Priprava:
Oprani krompir skuhamo z olupki, kuhanega olupimo in z vilicami zmečkamo. Krompirju dodamo na olju prepraženo čebulo, gorčico, rumenjak, sol, malo popra in narezan peteršilj. Vse skupaj zmešamo v kompaktno maso.
Piščančja prsa narežemo na fileje, potolčemo in solimo. Krompirjevo zmes damo na piščančja prsa, zavijemo, od zunaj ovijemo z dvema do trema rezinama mesnate slanine. Zavijemo v alufolijo in v ponvi popečemo z vseh strani.
Vir: Začimbe in dišavnice