𝚁𝚍𝚎č𝚊 𝚓𝚊𝚋𝚘𝚕𝚔𝚊 𝚜𝚘 𝚋𝚘𝚕𝚓š𝚊 𝚘𝚍 𝚣𝚎𝚕𝚎𝚗𝚒𝚑.
03. 06. 2024
𝗚𝗿𝗲 𝘇𝗮 𝘇𝗺𝗼𝘁𝗼!
💁Ali je rdeče jabolko boljše od zelenega in obratno, je odvisno od posameznika.
Razlike v koristih za zdravje so zanemarljive, pravijo strokovnjaki.
Tako jabolka z rdečo kot tista z zeleno lupino imajo paleto različnih okusov in izjemnih lastnosti.
Zelena jabolka se nam zdijo hrustljava, nekoliko trša in z debelejšo kožico.
Rdeča jabolka so znana po sladkosti in sočnosti.
Všečnost jabolka je v veliki meri odvisna od njegove svežine in zrelosti, ki bolj vplivata na okus kot barva lupine.
Pri izbiri jabolk se odločamo glede na barvo, sorto in poreklo.
Vsaka sorta jabolk ima svoje edinstvene značilnosti. Vrhunsko kakovost jabolku dajeta tudi geografsko poreklo in tehnologija pridelave.
Slovenska jabolka odlikuje izjemen okus, ki je posledica ugodnega podnebja in zemlje. To potrjujejo meritve kakovosti.
V Sloveniji zaradi naravnih danosti jabolka obiramo večkrat. To pomeni, da so jabolka obrana v optimalni zrelosti za uživanje najboljša.
Jabolka, pridelana v Sloveniji, so tako še posebej okusna!