Zelenjavni ješprenj

01. 07. 2024

*za 4 osebe

Priprava: 

  • 250 g ješprenja
  • 150 g fižola žlica olja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 rumena korenčka
  • 2 rdeča korenčka
  • 1 majhna koleraba košček zelene
  • 2 krompirja lovorov list žlica paradižnikovega koncentrata žlička dimljene paprike
  • 1 l jušne osnove
  • 3 vejice majarona sol poper šopek peteršilja

Priprava:

Ješprenj in fižol namočimo čez noč. Naslednji dan ju speremo in vsakega posebej skuhamo do mehkega. Čebulo in česen drobno nasekljamo. Korenček in por narežemo na kolesca, kolerabo, krompir in zeleno na kocke. V večjem loncu na žlici olja rumeno prepražimo čebulo. Dodamo česen, da zadiši, nato pa še vso preostalo zelenjavo, lovor in paradižnikov koncentrat. Pražimo nekaj minut, proti koncu pa primešamo še dimljeno papriko.

 

Vir: Teden slovenske hrane

Nazaj