Svinjski file v pivski marinadi na žaru
11. 08. 2022
*Priprava: 5 minut
Mariniranje 1 ura do 1 dan
Čas peke: 5 minut, vroč žar, pokrito
- 1 kg svinjskega fileja (svinjska ribica)
Marinada s pivom
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice gorčice
- suh feferon
- 3 žlice oljčnega olja
- rožmarin, timijan
- sol, poper
- 2,5 dl svetlega piva
Priprava:
1. Za marinado narežemo česen in čebulo in stresemo v posodo. Dodamo gorčico, timijan, rožmarin, drobno sesekljan feferon, solimo, popramo in prilijemo oljčno olje ter pivo. Dobro premešamo.
2. Meso prečno narežemo na debelejše zrezke ali pustimo file v kosu. V posodo nalijemo nekaj marinade, da pokrije dno, nato položimo meso in povsem prelijemo z marinado. Pokrijemo, iztisnemo zrak in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še bolje čez noč.
3. Zrezke odcedimo in pečemo na pokritem žaru približno 5 minut, odvisno od debeline.
Vir: Odprtakuhinja.delo.si