Svinjska ribica s pečenim korenjem

03. 06. 2024

 

Sestavine: 

  • svinjska ribica oziroma svinjski file (približno 600 g)
  • 1 žlička kumine
  • 0,5 žličke mlete rdeče paprike
  • 0,5 žličke soli
  • 1 žlica olivnega olja
  • nekaj vejic svežega timijana

 

Pečeno korenje

  • 500 g korenja
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica (stopljenega) masla
  • 1 žlica medu
  • 1 ščepec soli

 

Postopek: 

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Korenje olupimo, večje kose razpolovimo, manjše pa pustimo cele. Česen olupimo in ga narežemo na debelejše rezine. V posodici zmešamo ostale sestavine za preliv. 

Korenje in česen damo v pekač, oboje prelijemo s pripravljenim prelivom in dobro premešamo. Pekač prekrijemo s folijo in potisnemo v pečico za 30 minut.

Medtem v posodici zmešamo kumino, rdečo papriko in sol ter z mešanico dobro natremo svinjsko ribico. V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo timijanove vejice in na segreti maščobi z vseh strani v 5-ih minutah meso dobro popečemo. 

S pekača odstranimo folijo in med korenje položimo svinjsko ribico. Pečemo še 15 do 18 minut, odvisno od velikosti ribice. Po pečenju naj meso počiva 10 minut, nato ga narežemo.

Vir: okusno.je

Nazaj