Špargljevo-bučkina juha s proseno kašo

14. 05. 2024

 

Sestavine: 

  • 2 manjši bučki
  • 1 šopek divjih špargljev
  • 1 krompir olivno olje ali maslo
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • sol in mleti poper po okusu
  • 50 g prosene kaše
  • 2 žlički kisle smetane

Postopek: 

  • Bučke operemo in narežemo na kolobarje. Šparglje nalomimo na manjše kose. Nekaj vršičkov prihranimo za dekoracijo. Krompir olupimo in ga narežemo na rezine. 
  • V loncu, v katerem bomo juho kuhali, segrejemo malo olivnega olja ali pa v njem razpustimo kos masla. Na segreti maščobi nekaj minut pražimo zelenjavo, da zadiši. 
  • Zelenjavo zalijemo z jušno osnovo. Solimo in popramo po okusu ter kuhamo 20 minut. 
  • Proseno kašo stresemo na cedilo in jo dobro speremo pod vročo vodo. 
  • Lonec odstavimo ter kuhano zelenjavo zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho. Pristavimo nazaj na kuhalnik, dodamo odcejeno kašo in juho kuhamo še 10 minut. 
  • Pripravljeno juho serviramo v globoke krožnike ali jušne skodelice. Okrasimo jo s kislo smetano in špargljevimi vršički, ki smo jih popražili na maslu. Pripravljeno jed postrežemo.

Vir: okusno.je

Nazaj