Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom

08. 10. 2024

 

Sestavine:

Testo:

  • 30 dag moke
  • 0,5 dl mlačne vode
  • 0,25 dl toplega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 jajce
  • 3 žlice olja
  • pol žličke soli
  • limonina lupinica

Nadev:

  • 25 dag skute z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 dl kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 3 žlice lipovega medu
  • 10 žlic mletih orehov

Preliv:

  • gozdni ali lipov med
  • maščoba za pekač
  • jajce za premaz

Priprava:

Iz sestavin za testo zamesimo rahlo maso. Oblikujemo kepo in premažemo z oljem, pokrijemo s prtom in pustimo počivati pol ure.

Nato testo razvaljamo približno 2 mm na debelo in ga narežemo na 5 cm široke in 15 cm dolge trakove. Med tem zmešamo sestavine za nadev.

Vsak trak posebej namažemo z nadevom in zvijemo v rožico. V namaščen pekač za mufine postavimo zavitke pokončno v luknjice in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Pečemo jih največ 25 minut na 180 stopinjah Celzija. Pečene štruklje še vroče prelijemo z medom, ki smo ga nekoliko segreli nad soparo.

Vir: našasuperhrana

Nazaj