Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom
08. 10. 2024
Sestavine:
Testo:
- 30 dag moke
- 0,5 dl mlačne vode
- 0,25 dl toplega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 jajce
- 3 žlice olja
- pol žličke soli
- limonina lupinica
Nadev:
- 25 dag skute z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 dl kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 3 žlice lipovega medu
- 10 žlic mletih orehov
Preliv:
- gozdni ali lipov med
- maščoba za pekač
- jajce za premaz
Priprava:
Iz sestavin za testo zamesimo rahlo maso. Oblikujemo kepo in premažemo z oljem, pokrijemo s prtom in pustimo počivati pol ure.
Nato testo razvaljamo približno 2 mm na debelo in ga narežemo na 5 cm široke in 15 cm dolge trakove. Med tem zmešamo sestavine za nadev.
Vsak trak posebej namažemo z nadevom in zvijemo v rožico. V namaščen pekač za mufine postavimo zavitke pokončno v luknjice in jih premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo jih največ 25 minut na 180 stopinjah Celzija. Pečene štruklje še vroče prelijemo z medom, ki smo ga nekoliko segreli nad soparo.
Vir: našasuperhrana