Skutna krema z akacijevim medom in malinami v kozarčku
14. 09. 2021
Predstavljamo vam recept, katere sestavine najdete na portalu Dobrote slovenskih kmetij.
Sestavine:
4 osebe
- 250 g skute
- 150 g akacijevega medu
- 0,4 dl soka limone
- 8 g vanilin sladkor
- 8 g žalatine v lističih (5 lističev)
- 4 dl sladke smetane
- 0,30 kg sadja
- 120 g svežih ali zmrznjenih malin
- 80 g medu
Priprava:
Želatino namočimo v mrzlo vodo, da nabrekne. V vodni kopeli jo raztopimo, dodamo tri žlice stepene sladke smetane in nato primešamo k že pripravljeni skuti z dodatki. Pretlačimo in umešamo skuto, med, sok limone in vanilin sladkor. Rahlo premešamo stepeno smetano. Takoj napolnimo v kozarčke, ki smo jih predhodno napolnili do ene petine s pretlačenimi medenimi malinami. Za vsaj tri ure postavimo v hadilnik. Pred serviranjem okrasimo z malinami in svežimi lističi zelišč. Za pretlačene medene maline te zmešamo z mešalnikom in pretlačimo skozi sito. Dodamo akacijev med in premešamo. Napolnimo na dno kozarčkov in postavimo na hladno. Lahko dodamo tudi en listič želatine, ki smo ga predhosno namočili v mrzlo vodo in v vodni kopeli raztopili.
avtorica recepta: Marija Arh Ivanšek