Regratova solata s panceto in vinaigretsko omako
18. 03. 2024
Sestavine:
*za 4 osebe
- 400 g svežega regrata
- 1 žlička olja
- 150 g pancete
- 1 žlička gorčice
- 2 žlici vinskega kisa
- 0,5 žličke soli
- 2 ščepca mletega popra
- 3 žlice olja
- 2 šalotki
Postopek:
Regrat temeljito očistimo, operemo in osušimo. Stresemo ga v večjo solatno skledo. Panceto narežemo na tanke koščke. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V skledici pripravimo vinaigretsko omako. Najprej zmešamo kis, gorčico in sol. Z ročno metlico mešamo toliko časa, da se sol povsem raztopi. Začinimo z belim poprom, nato pa med mešanjem počasi prilivamo olje in nenehno mešamo, da se sestavine lepo povežejo med seboj. Na koncu vmešamo še sesekljano šalotko.
V ponvi segrejemo olje, na katerem hrustljavo popečemo koščke slanine. Popražene koščke slanine skupaj z maščobo stresemo v skledo z regratom. Nežno premešamo, prelijemo s pripravljenim prelivom, še enkrat premešamo in postrežemo.
Vir: Okusno.je