Regratova solata s panceto in vinaigretsko omako

18. 03. 2024

 

Sestavine: 

*za 4 osebe

  • 400 g svežega regrata
  • 1 žlička olja
  • 150 g pancete
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 0,5 žličke soli
  • 2 ščepca mletega popra
  • 3 žlice olja
  • 2 šalotki

Postopek: 

Regrat temeljito očistimo, operemo in osušimo. Stresemo ga v večjo solatno skledo. Panceto narežemo na tanke koščke. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V skledici pripravimo vinaigretsko omako. Najprej zmešamo kis, gorčico in sol. Z ročno metlico mešamo toliko časa, da se sol povsem raztopi. Začinimo z belim poprom, nato pa med mešanjem počasi prilivamo olje in nenehno mešamo, da se sestavine lepo povežejo med seboj. Na koncu vmešamo še sesekljano šalotko.

V ponvi segrejemo olje, na katerem hrustljavo popečemo koščke slanine. Popražene koščke slanine skupaj z maščobo stresemo v skledo z regratom. Nežno premešamo, prelijemo s pripravljenim prelivom, še enkrat premešamo in postrežemo.

Vir: Okusno.je

 

Nazaj