Puranje rezine z zelenjavo

27. 08. 2024

 

Sestavine: 

*4 osebe

  • 500 g puranjega mesa (prsi ali zrezki)
  • sol in mleti poper
  • 200 g korenja
  • 100 g pora
  • 2 žlici olivnega olja
  • 30 g masla
  • 50 ml vode
  • 3 žlice kisle smetane
  • svež drobnjak

Priprava: 

  • Puranje prsi ali zrezke narežemo na centimeter debele rezine. Začinimo jih s soljo in poprom.
  • Zelenjavo očistimo in operemo. Korenje narežemo na pet centimetrov debele kolute, te pa na tanke rezine in na koncu še na trakove. Por prav tako narežemo na dolge kolute, ki jih prerežemo po polovici in narežemo na trakove. Temno zelenega dela ne uporabimo.
  • V ponvi segrejemo olivno olje in na njem v dveh porcijah popečemo puranje meso. Vsakič ga pečemo samo dve minuti.
  • Ko meso vzamemo iz ponve, dodamo maslo in pustimo, da se zapeni, nato pa na njem v dveh minutah popražimo zelenjavo. Zalijemo z vodo in malce pokuhamo. Primešamo kislo smetano in dodamo popečene puranje trakove ter pustimo, da se segrejejo. Če se nam zdi potrebno dodatno posolimo in/ali popopramo. 
  • Drobnjak na drobno narežemo in ga potrosimo po pripravljeni jedi. Ponudimo z rižem, testeninami, krompirjevim pirejem ali kruhom. 

Vir: Okusno.je

Nazaj