Postrvji file s šparglji, štrukljem in čemaževo kremo
04. 04. 2022
Sestavine:
4 osebe
- file postrvi
- 2 kromprija
- čemaž
- 200 g jurčkov
- šparglji
- vlečeno testo
- 100 g pasirane skute
- 1 jajce
- maslo
- sladka smetana
- Začimbe: sol, poper, drobnjak, timijan
Krema iz čemaža in krompirja
Skuhamo dva olupljena, srednje velika krompirja. Posebej blanširamo čemaž in ga na kratko ohladimo v ledeni vodi, odcedimo in s paličnim mešalnikom zmešamo v pire. Kuhan krompir pretlačimo, dodamo malo masla, sladke smetane, soli, popra in žlico čemaža. Kremo, ki smo jo dobili, damo v slaščičarsko vrečko.
Sirovi štruklji
Pripravimo vlečeno testo. Za nadev uporabimo pasirano skuto (100g), dodamo ji 1 jajce, prepražene jurčke ter drobnjak in timijan. Del nadeva namažemo na vlečeno testo, zavijemo v namaščeno alu-folijo in tako pripravljen zavitek skuhamo v slanem kropu (30 minut).
Šparglji
Olupimo in odstranimo olesenele dele. Na hitro (3 minute) jih blanširamo v vreli vodi, odcedimo in jih takoj postavimo v ponev z maslom. Špargljem v ponvi dodamo male jurčke, ki smo jih prej narezali na lističe.
Postrv
Segrejemo ponev in dodamo žlico olivnega olja. V segreto ponev položimo file postrvi s kožo navzdol, solimo, popramo, pečemo 3 minute in nato ribo obrnemo ter jo pečemo na drugi strani še 2 minuti.
Serviranje
Na krožnik v obliki spirale nabrizgamo kremo iz krompirja in čemaža, nato na krožnik postavimo lep kos jurčkovega štruklja ter popečen file postrvi. Jed okrasimo z zelenimi šparglji in popečenimi jurčki.