Polpeti iz blitve in krompirja
27. 06. 2022
*za 4 osebe
Sestavine:
- 700 g blitve
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 2 vejici peteršilja
- 500 g krompirja
- 40 g naribanega čedarja (lahko uporabite tudi kakšen drug sir, ki se dobro topi)
- 30 g naribanega parmezana
- 2 jajci
- 60 g moke ali drobtin
- sol in mlei poper (po okusu)
- olje za peko polpet
Postopek:
- Blitvo, še posebej stebla, drobno nasekljamo. Če bodo kosi preveliki, bomo namreč težko oblikovali polpete. Damo jo v večjo skledo.
- Drobno narežemo čebulo, nasekljamo česen in peteršilj, drobno naribamo sir in vse skupaj dodamo k blitvi.
- Olupimo krompir, ga drobno naribamo, dobro ožamemo in prav tako dodamo k blitvi.
- Sestavine v skledi zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, torej jajcema, moko oz. drobtinami, soljo in poprom.
- Iz mase oblikujemo kroglice, velikosti teniške žoge, ki jih nato sploščimo.
- V ponvi segrejemo olje. Ko se segreje, dodamo polpete in jih pečemo počasi na srednji temperaturi. Na vsaki strani jih pečemo od 6 do 8 minut, odvisno od njihove debeline.
- Čas priprave: 30 minut
Vir: Oksuno.je