Polpeti iz blitve in krompirja

27. 06. 2022

 

*za 4 osebe

Sestavine:

  • 700 g blitve
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici peteršilja
  • 500 g krompirja
  • 40 g naribanega čedarja (lahko uporabite tudi kakšen drug sir, ki se dobro topi)
  • 30 g naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • 60 g moke ali drobtin
  • sol in mlei poper (po okusu)
  • olje za peko polpet

 

Postopek: 

  • Blitvo, še posebej stebla, drobno nasekljamo. Če bodo kosi preveliki, bomo namreč težko oblikovali polpete. Damo jo v večjo skledo.
  • Drobno narežemo čebulo, nasekljamo česen in peteršilj, drobno naribamo sir in vse skupaj dodamo k blitvi.
  • Olupimo krompir, ga drobno naribamo, dobro ožamemo in prav tako dodamo k blitvi. 
  • Sestavine v skledi zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, torej jajcema, moko oz. drobtinami, soljo in poprom.
  • Iz mase oblikujemo kroglice, velikosti teniške žoge, ki jih nato sploščimo.
  • V ponvi segrejemo olje. Ko se segreje, dodamo polpete in jih pečemo počasi na srednji temperaturi. Na vsaki strani jih pečemo od 6 do  8 minut, odvisno od njihove debeline.
  • Čas priprave: 30 minut

Vir: Oksuno.je

 

Nazaj