Pečena govedina v pečici z zelenjavo

07. 07. 2021

Sestavine: 

  • 1 kg govejega plečeta
  • 2 rdeča korenčka
  • 1 čebula
  • 300 g gomoljne zelene
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 1 vejica peteršilja
  • 4 krompirje
  • lovorjev list
  • vejica rožmarina
  • 100 ml belega vina
  • 350 ml jušne osnove
  • 2 žlici olja

Priprava: 

goveje pleče v kosu solimo in popramo. Na segretem olju v kozici popečemo meso z vseh strani, 8-10 minut. Korenje, čebulo, zeleno, češnjev paradižnik in krompir narežemo na večje kose in dodamo v ponev. Dodamo lovor, pertešilj, belo vino in jušno osnovo. Pečemo v pečici v pokriti kozici 3-4 ure pri 160 stopinjah celzija. Pečeeno meso razrežemo na zrezke in postrežemo skupaj s pečeno zelenjavo. 

DOBER TEK!

Nazaj