Omleta z bučkami in panceto

29. 07. 2024

 

Sestavine za 2 osebi: 

  • 1 žlica olja
  • 80 g na tanke rezine narezane pancete
  • 5 jajc
  • 5 žlic smetane za kuhanje ali mleka
  • 300 g bučk
  • 50 g na koščke narezane šunke
  • 1 žlica svežega origana
  • 1 strok česna
  • 50 g naribane gaude
  • sol in mleti poper

Postopek: 

Bučke operemo in grobo naribamo. Rahlo jih posolimo in pustimo stati 10 minut, potem pa jih z rokami dobro ožamemo, da iz njih izločimo odvečno tekočino. Česen olupimo in drobno sesekljamo. 

Odcejenim bučkam dodamo na koščke narezano šunko, polovico naribanega sira, origano, sesekljan česen in poper. Sestavine dobro premešamo. V drugo skledo ubijemo jajca, jih z vilicami dobro razžvrkljamo jajca in zmešamo z mlekom ali smetano. 

Pečico vključimo in jo nastavimo na funkcijo žar. Na kuhalnik pristavimo ponev, jo segrejemo, nato pa namastimo z malo olja. Dodamo rezine pancete in jih na obeh straneh hrustljavo popražimo. V ponev vlijemo razžvrkljana jajca in po njih potrosimo zmes bučk, šunke in sira. Pečemo na nizki  temperaturi in jajca na začetku nekoliko žvrkljamo z lopatko. Ko spodaj lepo zakrknejo (ko se naredi skorja), se jih ne dotikamo več, da jih ne ranimo.

Ponev za nekaj minut potisnemo v ogreto pečico, da se omleta lepo zapeče tudi na zgornji strani. Pazimo, da je ne prepečemo, saj lahko jajčna zmes postane preveč suha. 

Po pečeni omleti potrosimo preostanek sira, potem pa jo narežemo na kose, serviramo na krožnike in postrežemo.

Vir: Okusno.je

Nazaj