Narastek z ajdovo kašo in piščancem
26. 02. 2024
Sestavine:
*4 osebe
- 200 g ajdove kaše
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 500 g pišančjih beder (brez kože in kosti)
- 250 g kisle smetane
- sol in poper
- 3,5 dl vode (ali jušna osnova)
- 250 g naribanega sira
Postopek:
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Čebulo in česen nasekljamo, piščančja bedra pa narežemo na manjše koščke.
V pekač, velikosti 25 x 35 centimetrov, stresemo ajdovo kašo, ki jo predhodno speremo pod tekočo vodo. Po njej razporedimo čebulo, nato še česen. Nadaljujemo s koščki piščančjih beder, po katerih razmažemo kislo smetano. Solimo in popramo.
Zalijemo z vodo ali jušno osnovo, po vrhu potresemo nariban sir ter pekač za 1 uro potisnemo v ogreto pečico.
Vir: okusno.je