Nadevano piščančje bedro
11. 11. 2024
Priprava:
Piščanec in maslena omaka
Piščanca »izbrana kakovost – Slovenija« razkoščičimo, kosti popečemo, dodamo jušno zelenjavo ter zalijemo z belim vinom in vodo. Kuhamo približno 3 ure, nato precedimo in reduciramo. Z reducirano juho naredimo masleno omako. 300 ml juhe, 100 ml sladke smetane, sok pol pomaranče, pol limete in pol limone zavremo in na močnem ognju dodajamo zmrznjeno maslo, da dobimo gosto masleno omako.
Za nadev čemaž blanširamo, ga ohladimo v ledu in zmiksamo v thermomixu. V čemažev pire vmešamo jajca, sol, poper ter drobtine. Nato nadevamo stegna, ki jih zavijemo v pvc folijo. Pečico nastavimo na 68 stopinj in kuhamo stegna 35 minut. Nato piščanca odvijemo iz folije in ocvremo v vročem olju, da dobimo hrustljavo kožo.
Pire korenja in ingverja
Korenje pečemo 25 minut v pečici na 160 stopinjah. Maslo stopimo v posodi in v njem prepražimo nastrgani ingver. Pečeno korenja in ingver z maslom damo v thermomix, po okusu solimo in popramo ter zmiksamo v gladki pire.
Mlado zelje
Zelje narežemo na manjše kose, jih opečemo v ponvi in naložimo na pekač. Zalijemo s piščančjo juho in pečemo 20 minut v pečici ogreti na 200 stopinj.
Vir: Naša super hrana