Krompirjev golaž
11. 03. 2024
*4 osebe
Sestavine:
- olje (lahko uporabimo tudi mast)
- 150-200 g čebule
- 2 stroka česna
- 1 žlica mlete rdeče paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 500 g krompirja
- 3 lovorjevi listi
- sol in mleti poper po okusu
- približno liter vode
- 1 šopek svežega peteršilja
Postopek:
- Krompir olupimo in ga narežemo na kose, ki jih speremo pod tekočo vodo. Čebulo in česen olupimo ter ločeno sesekljamo. Papriko operemo, očistimo in narežemo na kocke.
- V posodi segrejemo olje, na katerem najprej prepražimo čebulo, nato pa še česen. Ko čebula postekleni, dodamo mleto papriko, premešamo, dodamo še paradižnikovo mezgo in vse skupaj pražimo 2 minuti.
- V posodo dodamo krompir, papriko in lovorjeve liste. Po okusu solimo in popramo ter pražimo približno 5 minut.
- Prilijemo toliko vrele vode, da je ves krompir pokrit. Posodo pokrijemo in golaž kuhamo toliko časa, da se krompir skuha.
- Pripravljen golaž serviramo v globoke krožnike in ga potrosimo s sesekljanim peteršiljem. Ponudimo s kruhom.
Vir: okusno.je