Krema iz pečene buče hokaido z bučnim oljem in zelišči
02. 11. 2021
Predstavljamo vam bučno kremo.
*za 4 osebe
Bučna krema:
- 1 manjša oranžna buča hokaido
- 2 stroka česna
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- 2 žlici sesekljane sveže mete
- sok 2 pomaranč
Dodatki:
- bučno olje
- bučno maslo
- mehek sveži kozji sir
- bazilika, meta komarček
- cvetovi boreča
- japonski mini paradižnik
- v soli vložena limona (lupinica)
Bučo razrežemo, odstranimo semena in jo popečemo v pečici na 160 °C oribližno 50 minut. Pustimo, da se ohladi in celo z olupkom vred kupaj z ostalimi naštetimi sestavinami zmiksamo v gladek prire oz. kremo. Na krožnik damo bučno kremo in v srediino dodamo nekaj žlic bučnega olja. Po vrhu kreme nabrizgamo bučno maslo, kozji sir, dodamo zelišča, cvetove boreča, paradižnik, tanke rezine v sol vložene limonine lupinice...Hladno predjed postrežemo s popečenim kruhom ( gost košček kruha pomoči v bučno olje in nato zahame še bučno kremo).
Recept: Pet zvezdic