Jogurtove rezine s kosmiči in sadjem
29. 04. 2024
Sestavine:
- 200 g pirine moke
- 150 g ovsenih kosmičev
- 150 g kokosovega sladkorja
- 3 g pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- 180 g zmehčanega masla
- 1 limona
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 600 g grškega jogurta
- 100 g kisle smetane
- 50 g sladkorja
- 25 g koruznega škroba
- 400 g malin (sveže ali zamrznjene)
Postopek:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač, velikosti 35 x 25 centimetrov, obložimo s papirjem za peko.
- Maslo narežemo na kocke, da se zmehča, ter naribamo limonino lupinico.
- V skledi zmešamo pirino moko, ovsene kosmiče, kokosov sladkor, pecilni prašek in sol. Dodamo še maslo, limonino lupinico in vanilijev ekstrakt. Premešamo, da se sestavine povežejo v mokrim drobtinam podobno zmes.
- Zvrhan lonček zmesi prihranimo za posip, preostanek pa razporedimo po dnu pekača in z dlanjonežno pritisnemo, da se zapolnijo morebitne luknjice.
- V drugi skledi zmešamo grški jogurt, kislo smetano, sladkor in koruzni škrob. Jogurtovo zmes pretresemo v v pekač in jo po vrhu pogladimo, nato pa po njej razporedimo maline. Na koncu po vrhu potresemo preostanek ovsene zmesi.
- Pecivo pečemo v ogreti pečici 45 minut, pred rezanjem pa ga pustimo stati dve uri, sicer pa ploščice hranimo v hladilniku.
Vir: okusno.je