Jelen s hruško
28. 09. 2021
Sestavine:
* za 4 osebe
- 800 g jelena (stegno, križ)
- 100 g slanine
- 1 korenje
- 1 manjši por
- 1 peteršiljeva korenina
- 1 čebula
- 50 g maščobe za peko
- 50 g sladkorja
- 50 g masla
- 2 manjši hruški
- 2 dcl rdečega vina
- začimbe: sol, poper, timijan, šetraj, lovorjev list
Priprava mesa
Vzamemo meso jelena (stegno ali križ), ga opečemo na vroči maščobi, začinimo s soljo, poprom, timijanom in šetrajem, nato dodamo na koščke narezano slanino, čebulo, česen, korenje, por, peteršiljevo korenino in zalijemo z rdečim vinom ter dodamo lovorjev list. Dušimo do mehkega.
Omaka
Karameliziramo sladkor, dodamo prepolovljene in izkoščičene hruške ter zalijemo z rdečim vinom. Dodamo maslo, sol in nekaj omake, v kateri se je dušil jelen.