Istrski bobiči

12. 02. 2024

 

Istrski bobiči: 

  • žlica oljčnega olja
  • por
  • strok česna
  • 2 krompirja
  • 2 korenčka
  • 800 ml vode ali jušne osnove
  • 200 g kuhane koruze
  • 250 g kuhanega fižola
  • zelišča: peteršilj, majaron, lovorov list sol in poper

 

Priprava:

Por narežemo na kolesca, česen nasekljamo. Krompir olupimo in ga narežemo na kocke, korenček narežemo na kolesca. Na žlici olja popražimo por, ko se zmehča, dodamo česen in na hitro popražimo. V lonec stresemo še korenje in krompir, pomešamo in pražimo nekaj minut. Nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo ter počasi kuhamo 20 minut, da se zelenjava zmehča. V juho vmešamo še koruzo in fižol, natrgamo zelišča in vse skupaj na hitro pokuhamo, da se sestavine povežejo. Po potrebi solimo in popramo. Namig: V sezoni uporabimo mlado koruzo. Praviloma se ta enolončnica skuha tudi s suhim prekajenim mesom. 

Vir: Teden slovenske hrane

 

Nazaj