Hrustljav krompir iz pečice
01. 07. 2021
Hrustljav krompir iz pečice je nakaj boljšega, kateremu lahko dodamo zelenjavo, meso,... Postrežemo ga z okusno solato, ki jo najdemo pri najbližjemu pridelovalcu-kmetu.
Lokalno pridelane sestavine najdete TU.
Sestavine:
- 900 g krompirja za pečenje, narezanega na 2 cm velike kose
- 2 žlici oljčnega olja
- žlica drobtin
- sol
Priprava
- Pečico segrejemo na 250 stopinj, rešetko pa postavimo na najvišje vodilo. Pekač dobro namastimo.
- V kozico z vrelo soljeno vodo damo krompir in ga kuhamo 6–8 minut na zmernem ognju oziroma tako dolgo, da se deloma skuha. Odcedimo ga in pustimo na cedilu 2 minuti, da izpari še nekaj pare.
- Krompir stresemo na pripravljen pekač. Pokapamo ga z oljčnim oljem, potresemo z drobtinami in dobro premešamo, da se enakomerno razporedijo po krompirju. Postavimo v pečico in pečemo 13–15 minut pri 250 stopinjah, vmes enkrat premešamo.
- Nato vključimo veliki žar v pečici in pečemo še 5 minut oziroma dokler ni krompirček zlato zapečen in hrustljav.
- Vzamemo ga iz pečice, solimo in postrežemo.
DOBER TEK!