Goveji steak v vinski omaki
26. 08. 2021
Sestavine:
- 200 g govejega hrbta
- 1 žlica olja
- 1 šalotka
- 120 ml rdečega vina
- 100 ml jušne osnove
- 1 šop pertešilja
- 1 žlička bele moke
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 20 g masla
- sol in poper
Priprava:
goveji hrbet poporamo in posolimo. Pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute. Steak vzamemo iz ponve. V ponev dodamo šalotko, rjavi sladkor ter belo moko, vse skupaj prepražimo in dodamo še rdeče vino. Omako kuhamo 5 do 10 minut. Omaki dodamo jušno osnovo in kuhamo še dodatnih 5 do 10 minut. Dodamo maslo, premešamo in ko se maslo stopi, dodamo peteršilj ter vse skupaj premešamo. Nato steak narežemo na rezine, položimo na krožnik in prelijemo z vinsko omako. Zraven lahko ponudimo pire krompir.