Goveji steak v vinski omaki

26. 08. 2021

Sestavine: 

  • 200 g govejega hrbta
  • 1 žlica olja
  • 1 šalotka
  • 120 ml rdečega vina
  • 100 ml jušne osnove
  • 1 šop pertešilja
  • 1 žlička bele moke
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 20 g masla
  • sol in poper

Priprava: 

goveji hrbet poporamo in posolimo. Pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute. Steak vzamemo iz ponve. V ponev dodamo šalotko, rjavi sladkor ter belo moko, vse skupaj prepražimo in dodamo še rdeče vino. Omako kuhamo 5 do 10 minut. Omaki dodamo jušno osnovo in kuhamo še dodatnih 5 do 10 minut. Dodamo maslo, premešamo in ko se maslo stopi, dodamo peteršilj ter vse skupaj premešamo. Nato steak narežemo na rezine, položimo na krožnik in prelijemo z vinsko omako. Zraven lahko ponudimo pire krompir. 

Nazaj