Enolončnica z bučkami in suhim kruhom

28. 10. 2024

 

Sestavine: 

  • 1 velika buča ali 2 bučki
  • 1 majhna čebula
  • 1 rdeča in 1 zelena paprika
  • skodelica na koščke narezanega starega kruha
  • 3 žlice masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 0,5 l mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 150 g večnamenske moke
  • 2 žlici sladkorja
  • sol in poper
  • timijan
  • lovorov list

 

Priprava:

  • V majhni ponvi na maslu prepražimo čebulo, nato dodamo na koščke narezano papriko in bučke. Začinimo s timijanom in dodamo lovorov list.
  • Zalijemo z mlekom, počakamo, da zavre, nato pa dodamo večnamensko moko. Po okusu solimo in popramo, nato pa kuhamo 10 minut.
  • Tik pred koncem vmešamo kocke kruha, da se nekoliko zmehčajo in napijejo tekočine, nato pa jed čim prej postrežemo.

 

Vir: Našasuperhrana

 

Nazaj