ČOKOLADNO AJDOVO PECIVO Z JABOLKI

23. 09. 2024

 

Sestavine: 

  • jajca 
  • 100 g ajdove kaše 
  • 40 g  mehke pirine moke
  • 20 g masla 
  • 20 g čokolade v prahu 
  • 2 jabolki 
  • cimet 
  • sol 
  • 1 žlička pecilnega praška ali vinskega kamna 
  • marelična marmelada 
  • sesekljani praženi lešniki (lahko pa vzamete tudi orehe)

Priprava: 

Zavremo vodo, jo malo solimo in dodamo oplaknjeno ajdovo kašo; kuhamo 20 minut. Odcedimo in pustimo, da se ohladi. Ločimo beljake od rumenjakov; iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in dobro zmešamo. Stopimo maslo in ga dodamo k stepenim rumenjakom. Nato dodamo še kuhano BeEko ajdovo kašo in naribana jabolka. V drugo skledo vsipamo BeEko moko, ji dodamo cimet, čokolado v prahu in pecilni prašek. Dobro premešamo in vse skupaj vsipamo v rumenjakovo zmes. Na koncu primešamo še sneg beljakov ter vse skupaj ulijemo v namaščen pekač. Pečemo 20 minut pri 160 stopinjah Celzija. Ko je pecivo pečeno in ohlajeno, jo premažemo z marelično marmelado, po kateri potrosimo še pražene in sesekljane lešnike ali orehe.

 

Vir: BeEko

Nazaj