Dobrote slovenskih kmetij na Pogačarjevem trgu v Ljubljani

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije to soboto 14. maja, med 9. in 14. uro vabi na Pogačarjev trg v Ljubljani, kjer bo potekalo Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij.

KULINARIČNO DOŽIVETJE V ZNAMENJU DOBROT SLOVENSKIH KMETIJ

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije to soboto vabi na Pogačarjev trg v Ljubljani, kjer bo potekalo Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij. Izbrane slovenske kmetije bodo v pokušino in nakup ponudile svoje pridelke in izdelke, s katerimi sodelujejo na 27. jubilejni razstavi Dobrote slovenskih kmetij.

Okusite najboljše s slovenskega podeželja! Vabljeni na  Podeželje v mestu Ljubljana, ki bo v organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v soboto, 14. maja, med 9. in 14. uro potekalo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani (osrednja tržnica). Tokratna prireditev bo v znamenju predstavitve kulinaričnih dobrot slovenskih kmetij, ki kakovost svojih izdelkov dokazujejo z zlatimi, srebrnimi in bronastimi priznanji Dobrote slovenskih kmetij. Med njimi boste našli tudi prejemnike znaka kakovosti, ki je najvišje priznanje izdelku, ki je bil tri leta zapored nagrajen z zlatim znakom. V Sloveniji vedno bolj prepoznavna blagovna znamka Dobrote slovenskih kmetij kaže na vse večje zavedanje kupcev o pomenu lokalne pridelave in predelave.

Tudi v letu 2016 bodo izbrani najboljši med odličnimi mlečnimi, mesnimi in krušnimi izdelki, kisom, suhim sadjem, sadnimi sokovi, vini, olji, žganji, marmeladami in sadnim vinom. Priznanja bodo podeljena med 19. in 22. majem na 27. jubilejni razstavi Dobrote slovenskih kmetij v minoritskem samostanu na Ptuju.

Na sobotni prireditvi Podeželje v mestu se bo predstavljalo okoli 40 kmetij. V pokušino in nakup bodo ponujale svoje izdelke, ocenjene na razstavi Dobrote slovenskih kmetij, in z veseljem kramljali z obiskovalci.

Dogodek bo spremljal kulturni program, in sicer bo igral Hišni ansambel društva upokojencev Markovci, medtem ko bodo članice Društva kmečkih žena Dornava pripravljale okusne jedi.

Podeželje v mestu vabi v objem vonjev, okusov in zvokov podeželja!

 

Vabilo