Dan šol

Spoštovani,

Na Ptuju bomo v prostorih minoritskega samostana od 21. do 24. maja 2015 organizirali že 26. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij. Gre za edinstveno vseslovensko predstavitev dobrot, ki jih pripravljajo gospodinje in gospodarji slovenskih kmetij.

Drugi dan razstave v petek, 22. maja 2015 organiziramo dan šol in vrtcev. Takrat bomo posebno pozornost namenili vrtcem, osnovnim in srednjim šolam, ter ostalim izobraževalnim ustanovam z namenom, da lahko mlade generacije spoznajo pestrost in bogastvo slovenskega podeželja na temo domačih izdelkov. Na ta dan bo za organizirane skupine predšolske in šoloobvezne mladine vstop prost.

 

Na dvorišču samostana bo:

- prikaz tradicionalnih kmečkih in obrtniških opravil, ter delavnice: pletarstvo, tkanje, vezenje, izdelovanje rož iz papirja, filcanje, izdelovanje 

- pokušina različnih izdelkov iz 

- za organizirane skupine bo, po predhodni najavi, organiziran voden ogled razstave med 9. in 15. 

- slovesna podelitev priznanj za nagrajena likovna dela likovnega natečaja na temo »Pod krošnjo stare 

- predstavitve projektov na temo domače hrane.

 

Šole in vrtce še posebej vabimo, da na ta dan aktivno sodelujete na prireditvi s predstavitvijo lastnih projektov na temo domače hrane. Če želite predstaviti vaš projekt vas prosimo, da nam to čim prej sporočite.

Prosimo vas tudi, da zaradi lažje organizacije prireditve skupine udeležencev prijavite do 8. 5. 2015.

 

Za dodatne informacije in prijave smo vam na voljo:

Slavica Strelec; tel. 02 749 36 45  ali 031 376 107 (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

Felicita Domiter; tel. 02 749 36 39 ali 031 478 125 (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

 

Predsednik organizacijskega odbora:

Peter Pribožič, univ. dipl. ing zoot.